عکس محصول | نام محصول | تعداد | قیمت | حذف |
---|
باتری در خودرو یکی از مورد نیاز ترین قطعه ها برای خودرو میباشد که قابل شارژ هستند و اغلب جنس آنها از اسید سرب میباشد. به طور خلاصه از ظایف آنها میتوان به برق رساندن به خودرو همانند استارت اولیه یا برق برای روشنایی یا به کار انداختن لوازم جانبی همچون رادیو یا ساعت به هنگام خاموشی موتور و اجزای بسیار زیادی که انرژی مورد نیاز آنها از باتری خودرو تامین میشود, اشاره کرد . بد نیست که به این نکته هم اشاره کنیم که در اوایل ساخت خودرو هنگامی که خودروسازان در اوایل کارشان بودن از الکتریسیته و باتری خودرو برای آتش زدن سوخت درون خودرو استفاده میکردند.به طور کلی اولین بخش مهم الکتریکی باتری است و بخش دوم مهم ,بخش استارت زدن میباشد که برای به کار انداختن و روشن کردن موتور به کار میرود و همچنین باتری خودرو دومین عضو سیستم برق نیز میباشد .
باتری های رایجی که در خودرو به کار میروند که به دو دسته اتمی و اسیدی تولید میشود که به باتری های اتمی غیر سیلد و به باتری های از نوع اسیدی سیلد نیز گفته میشود و که هر کدام از این دو نوع باتری ها دارای مزایا و معایبی میباشند که در ادامه به آنها میپردازیم.
1 . باتری های اسیدی (سیلد)
این نوع باتری ها نیاز به شارژ شدن دارند و نسبت به باتری های دیگر قدیمی تر هستند و قیمت ارزان تری دارند.در این نوع باتری ها شش محفظه وجود دارد که در هر کدام از آنها چند صفحه مثبت و منفی از جنس سرب قرار گرفته شده است . در بین این صفحات مثبت و منفی که محلول الکترولیت 35 درصد اسید سولفوریک و 65 در آب وجود دارد یک جدا کننده نفوذ پذیر تعیبیه و نصب شده است . به باتری های اسیدی باتری های بدون مراقبت نیز گفته میشود و این باتری ها به سرعت شارژ میشوند و همچنین در برابر شارژ زیاد هم مقاومت از خود نشان میدهند . به عنوان یک مزایا برای باتری های اسیدی میتوان به عمر نسبتا طولانی آن نسبت به دیگر باتری های خودرو ها اشاره کرد و در باتری های دیگر وقتی عمیق دشارژ میشوند از بین میروند و خراب میشوند و دیگر نمیتوان از آنها استفاده کرد . این نوع باتری یعنی باتری اسیدی به دلیل هزینه ای مقرون به صرفه و عملکرد خوب در موتور ماشین مورد استفاده قرار میگیرد .
2 . باتری های اتمی (غیر سیلند)
نوع دیگر باتری ,باتری های اتمی یا غیر سیلند نام دارد که به باتری خشک در کشور ما معروف هستند. برخی از افراد فکر میکنند این نوع باتری از سرب تشکیل نشده اما به گفته تولید کنندگان این قطعه از سرب آنتیموان کلسیم که از هیبریدی یا دو آلیاژ است تولید شده است . این نوع باتری ها یعنی باتری های اتمی برعکس باتری های اسیدی, به نگهداری نیاز دارند و بیشتر به افرادی که در نواحی گرم زندگی میکنند توصیه میشوند و به عنوان مزایا و میتوان به طول عمر خوب در هوای گرم و طول عمر بالاتر نسبت به باتری های اسیدی و آلودگی کمتر در این نوع باتری وهمچنین به این که باتری های اتمی نیازی به بررسی کردن سطح اسید و درپوش را ندارند, اشاره کرد . هنگام ساخت این نوع باتری ها تعدادی صفحه شارژ میشود و روی هم قرار میگیرند و سپس در قالب مخصوص به خود باتری با نام باتری های اتمی عرضه میشود . طول عمر این باتری ها اگر در دینام ماشین مشکلی وجود نداشته باشد و مشکل برقی نداشته باشد تا حدود پنج سال دوام می آورد . بر روی این باتری سه چراغ به رنگ های سفید ,سبز و قهوه ای قرار گرفته است که هر زمانی که این چراغ ها روشن شوند بیانگر پیامی هستند :
رنگ سبز: باتری به طور کامل شارژ شده و کاملا سالم میباشد .
رنگ قهوه ای : باتری سالم است اما شارژ کافی ندارد .
رنگ سفید : باتری دچار مشکل است و به درستی کار نمیکند .
همانطور که در مطالب بالاتر با باتری های اتمی و اسیدی آشنا شدید حال میخواهیم به شما بگوییم که چگونه باتری ای مناسب برای خودرو خود انتخاب کنید .برای انتخاب باتری مناسب باید به سه نکته دقت کنید.
1 . آمپر باتری انتخابی باید مناسب با خودرو شما باشد
به طور معمول ظرفیت باتری ها بین 35 تا 220 آمپر ساعت می باشند و این عدد در خودروهای سنگین و معمولی و سواری متفاوت میباشد به طور معمول ظرفیت باتری ماشین های سنگین و نیمه سنگین بین 100 الی 220 و خودرو هایی سواری بین 35 تا 100 و دسته دیگر خودروها نیز متفاوت میباشد . این اعداد بر اساس میزان مصرف باتری تعیین شده است و توانایی و قدرت باتری را نشان میدهند و این که شما باید با توجه به نیاز برق خودرو باید باتری مناسب برای خودرو خود انتخاب کنید.
2 . ابعاد باتری خودرو و قطب ها
طول و عرض باتری ها نسبت به افزایش میزان آمپر با هم تفاوت دارند و نکته ای مهم است که باید به آن توجه کرد و نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که اگر باتری انتخابی طول و عرض مناسبی برای خودرو ما نداشته باشد ممکن است در طول مسیر هنگام دست اندازها تکان بخورد و حتی آسیب ببیند و برای اطلاع داشتن از قطب های خودرو باید به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید زیرا گاهی ممکن است آمپر باتری ها یکسان باشند ولی جهت قرار گیری قطب ها متفاوت باشد.
3 . تاریخ تولید باتری
هنگام خرید باتری حتما به تاریخ تولید باتری دقت کنید و سعی کنید باتری ای را خریداری کنید که مدت طولانی ای از تولید آن نگذشته باشد و خوب طبیعتا اگر باتری ای خریداری کنید که مدت زیادی از تولید آن میگذرد باتری طول عمر کمتری خواهد داشت.
.در این مقاله با دو نوع باتری آشنا شدیم و اگر قصد خرید باتری ای برای خودرو دارید به نکاتی که گفته شد حتما توجه کنید تا باتری ای مناسب با خودروی خود خریداری کنید