عکس محصول | نام محصول | تعداد | قیمت | حذف |
---|
در خودروهای احتراقی برای اینکه قابلیت تولید کردن قدرت و نیرو را داشته باشد نیاز به تولید کردن گرما دارد. این گرمای تولید شده باید به شکلی کنترل شود تا مانع از آسیب رساندن به خود قطعه مورد نظر و قطعاتی که به آن مربوط هستند, شود و گاهی این گرما با آسیب رساندن به قطعات موتور موجب توقف خودرو نیز میشود. برای جلوگیری از این مشکلات و مطلوب نگه داشتن دما به قطعه ای به نام ترموستات نیاز داریم که این قطعه در سیستم خنک کننده نقشی اساسی دارد و نبود آن میتواند مشکلات زیادی را برای خودرو به وجود آورد وعملکرد صحیح آن میتواند باعث عملکرد مثبت خودرو شود. با ما در این مقاله همراه باشید تا با این قطعه مهم آشنا شویم.
ترموستات قطعه ای است که در سیستم های خنک کننده و گرم کننده مصرف بسیاری دارد و قابلیت این را دارد که به صورت خودکار دمای موتور خودرو را تنظیم کند که بهترین دمایی که برای موتور وجود دارد 85 درجه است که ترموستات خودرو باید سعی کند دما را در 85 درجه نگه دارد. در اصل وظیفه ترموستات خدمات رسانی به موتور خودرو است که باید آن را در دمای مشخص نگه دارد تا موتور خودرو بتواند عملکردی درست از خود به نمایش بگذارد. اگر ترموستات نتواند دمای مطلوب برای عملکرد موتور را فراهم کند یعنی برای مثال اگر دما پایین باشد موجب بالا رفتن غلظت روغن میشود که نتیجه این امر روغن کاری نادرست موتور خودرو میباشد و اگر دما بسیار بالا باشد موجب رقیق شدن روغن میشود که نتیجه این دو دما افت کارایی موتور میباشد.
درصورتی که دما بالا یا پایین باشد علاوه بر این که روغن کارایی خود را از دست میدهد , موجب افت عملکرد و مختل شدن موتور نیز میشود زیرا قطعاتی که در موتور وجود دارد قادر نیستند عملکردی درست و بهینه شده از خود نشان دهند. نقشی که ترموستات خودرو دارد جلوگیری از این مشکلات و نگهداری دمای موتور در حالت مطلوب برای کارایی بهتر موتور میباشد که این قطعه موظف است دما را در 85 درجه به صورت ثابت نگه دارد و مانع بالا و پایین رفتن دما شود.
ترموستات ها نیز مانند برخی از قطعات خودرو دارای نوع های متفاوتی هستند که با توجه به حساسیت موتور و میزان تمرکز برای تنظیم دما انتخاب و مورد استفاده قرار میگیرند.
1 . ترموستات الکترونیکی
2 . ترموستات الکترومکانیکی
3 . ترموستات فانوسی
4 . ترموستات مومی
همانطور که در ابتدای مقاله به شرایطی که در نبود ترموستات به وجود می آید اشاره کردیم , خرابی این قطعه نیز مانند نبود آن خودرو را به دردسر می اندازد که سریع باید از آنها جلوگیری کنیم و به فکر تعویض یا تعمیر ترموستات خودرو باشیم زیرا این قطعه رابطه مستقیمی با موتور خودرو دارد و میتواند قطعات مربوط به موتور خودرو را تحت شعاع قرار دهد و موجب آسیب دیدگی آنها شود.
یکی از این آسیب هایی که در صورت خرابی ترموستات به وجود می آید , دیر گرم شدن خودرو بیشتر از حد معمول میباشد که این امر نتیجه ای جز افزایش سوخت ندارد و دیگر صدماتی که این خرابی این قطعه میتواند به خودرو وارد کند این امر است که موجب فرسوده شدن و از کار افتادن سیلندرهای خودرو شود . علاوه بر مطالبی که گفته شد میتواند موجب از بین رفتن غلظت روغن نیز شود که در پی این مشکل قطعات عملکرد خوبی نخواهند داشت و در نتیجه قطعات فرسوده میشوند.
ترموستات خودرو نیز در مواقع خرابی از خود عکس العمل هایی نشان میدهد که با دانستن آنها میتوانیم متوجه خرابی آنها شویم و زودتر اقدام به حل مشکل کنیم تا موتور خودرو و دیگر قطعات دچار آسیب نشوند. علائم خرابی ترموستات خودرو به شرح زیر میباشد:
1 . یکی از علائمی که ترموستات به هنگام خرابی از خود نشان میدهد , مصرف زیاد و بیش از حد روغن موتور میباشد . درصورتی که متوجه مصرف غیر عادی روغن موتور خودرویتان شدید به سلامت ترموستات خودرویتان شک کنید.
2 . بالا رفتن بیش از اندازه دمای موتور میتواند یکی دیگر از نشانه های خرابی ترموستات خودرو باشد و یکی دیگر از علائم جوش آوردن خودرو در همان ابتدای روشن کردن خودرو میباشد . این دو مورد اولین علائمی هستند که ترموستات به هنگام خرابی از خود به نمایش میگذارد.
3 . هنگامی که ترموستات خودرو دچار مشکل شده باشد , مصرف سوخت به شکل غیرعادی بالا میرود که مصرف سوخت بالا در خودرو دارای معایب بسیاری برای خودرو است.
4 . اگر در قسمت های مختلف خودرو متوجه نشتی آب رادیاتور خودریتان شدید به سلامت خودرویتان شک کنید. در مقاله ای با عنوان " علت نشتی مایعات در خودرو چیست؟ " به موضوع نشتی مایعات خودرو پرداخته ایم که در صورت تمایل میتوانید آن را مطالعه کنید.
مواردی که بیان شد شایع ترین علائمی هستند که ترموستات به هنگام خرابی از خود نشان میدهد . در صورت مشاهده این علائم هرچه سریعتر اقدام به حل این مشکل کنید زیرا همانطور که خواندید خرابی این قطعه میتواند تاثیر بسیار بدی برای قطعات خودرو و همچنین موتور خودرو داشته باشد که در صورت خرابی آنها شما را واردار به پرداخت هزینه های سنگین برای درست کردن قطعات دیگر کند.